Notícies de disseny web

Actualitat en el món del disseny, programació web, i Màrqueting Online.

Webs autogestionables. Que és un CMS?

Content Management System o CMS, per les sigles en anglès, és un sistema amb interfície gràfica des de la qual podem modificar o afegir continguts a la nostra pàgina web sense la necessitat de tenir coneixements de programació o disseny web.

Webs autogestionables. Que és un CMS?

Per a què serveix un CMS

Des del punt de vista de l'usuari, un CMS ens permetria per exemple, escriure articles al nostre blog, afegir fotografies, modificar textos de la nostra pàgina web, sense ser programadors o dissenyadors. El nivell de coneixements que necessitem és bàsicament el mateix que el que necessitem per escriure o editar arxius amb Microsoft Word.

Avantatges

Reducció de costos a llarg termini. Amb un CMS ja no necessitarem pagar a un programador per anar modificant els continguts de la nostra pàgina web la qual cosa suposa un estalvi a llarg termini.

Infraestructura mínima. Bàsicament l'únic que necessitem per utilitzar-lo és una connexió a internet, de manera que podrem gestionar els nostres continguts web des de casa, l'oficina, o des de qualsevol ordinador connectat a Internet.

Facilitat d'instal·lació. En general el sol instal·lar un programador o dissenyador, encara que també sol ser habitual que les empreses d'allotjament web ofereixin packs que s'instal·len amb un clic facilitant al màxim aquesta tasca.

CMS's gratuïts

Com per exemple Wordpress, Joomla, Drupal o Prestashop, que són alguns dels CMS més estesos i amb major quantitat de documentació i tutorials disponibles internet.

Cobreixen la major part de necessitats que puguem tenir per a una pàgina web, com tenir un bloc amb una secció de comentaris, o un catàleg online.

Ampliables mitjançant Plugins. Solen haver mòduls instal·lables o "Plugins" que amplien la funcionalitat del CMS. Una mica més complicats si busquem introduir funcionalitats molt específiques al nostre web.

Lentitud. Atès que intenten abastar la màxima quantitat possible d'usuaris, solen contenir una quantitat excessiva de codi, de manera que solen ser més lents i ineficients que una pàgina web gestionada amb CMS fet a mida.

Problemes de seguretat. En aquests mòduls pot haver fàcilment forats de seguretat difícils de detectar que poden posar en risc la nostra web i els seus continguts.

CMS a mida adminbox

A MoreThanWeb.es hem desenvolupat el nostre propi CMS i ho hem anomenat AdminBox. La major avantatge que té la facilitat d'ús, la seguretat, rapidesa, control d'usuaris i el fet d'estar programat a mida per ajustarse exactament cada projecte on s'inclou.

Recomanem contractar aquesta opció si el que busques és tenir una pàgina web o botiga en línia de màxima qualitat.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari i mesurar el trànsit de la nostra web. Si continues navegant entenem que estàs d'acord amb l'ús de les cookies. Més informació >